Ölvedi Adrienn Asztrológia Oldala

"Akik az ezoterikus tanok iránt érdeklődnek, széles e világban keresik a nekik való gurut, a legjobb rendszert, s nem jut eszükbe, hogy aki megérett, ahhoz a guru maga megy oda." (Thorwald Dethlefsen)

Az asztrológia gyökerei több évezredre nyúlnak vissza. Az ókor leghíresebb jósdája a Dephoi, amelynek bejáratán ez volt olvasható: „Ismerd meg önmagad!”.

Valóban, ez a szlogen a mai napig aktuális, hiszen az ok-okozati összefüggések mindig belőlünk indulnak, így a válasz is bennünk van. Ezek a válaszok persze nem a tudatos szinten vannak jelen, hiszen akkor az ember probléma- és feszültégmentesen élhetne. Minden esetben az okozattal, hatással, tünettel találkozunk.

Például, ha konfliktusunk van a főnökünkkel, a legritkább esetben tesszük fel a kérdést, hogy miért vagyok benne a konfliktusban, mi a szerepem? A reakciónk az, hogy a főnök „rossz”, mert semmi nem jó neki, magas elvárásai vannak, lehetetlen vele együtt dolgozni, és minősítjük, egyben leértékeljük őt.
Ha az életünkben ez többször ismétlődik, a példánknál maradva mindig olyan főnökünk van, akivel konfliktusunk támad, akkor teszi fel az asztrológus a kérdést, hogy az illetőnek vajon mi dolga ezzel az energiával, amivel maga a konfliktus jár vagy annak következményével? Ha megértjük az okot, akkor az okozat is érthetővé válik, hiszen tengelyben vannak egymással.

A Humanisztikus Asztrológia ezen a szűrőn keresztül mutat egy világot, ami nem az igazság, hanem egyféle igazság. A gondolati irány pedig az, hogy minden probléma belőlünk ered és a válasz is ott van saját magunkban. Az asztrológus munkája az, hogy ezt a választ megmutassa a megoldást kérőnek, végigkísérve a probléma ok-okozati ösvényén, egészen a megoldás kapujáig. Mindeközben a kliens a tanácsadó teljes támogatását és empátiáját megkapja a tanácsadás alatt, de a belépés a megoldás kapujába már a kliens döntése és felelőssége.

Nem varázsgömbbe nézek, így a "mikor lesz pénzem/férjem/feleségem" kezdetű kérdésekre nem tudok válaszolni. Az én asztalom, a "miért, hogyan" kezdetű kérdések, hiszen a probléma, ami sok esetben megoldásra vár, a jelen életünkben van és nem a jövőben.

A tanácsadás problémafókuszú, ez azt is jelenti, hogy alkalmanként csak egy, pontosan megfogalmazott kérdés alapján vizsgálódom; az asztrológiai elemzés során lélektani aspektusokra, karaktervédekezésekre, szülői mintákra, Hellinger-féle rendszerdinamikai összefüggésekre is figyelek.

A tanácsadáshoz szükséges egy adatlap kitöltése. Lehetőség van arra is, hogy az első találkozáskor szóban töltsük ki az adatlapot.

Erre azért van szükség, hogy lássam azokat az asztrológiai analógiákat, szülői- és sorsmintázatokat, amelyek a személyiséget meghatározzák, és amelyek megmutatják, hogy a horoszkóp tulajdonosa a saját belső valóságának mely szintjén éli meg ezeket. Például ha valaki azzal a problémával jön, hogy folyamatosan elhagyják a férfiak/nők, és nincs párkapcsolata, akkor ez egy tünet, és pszichológiai értelemben lehet egy szülői sorsmintázat ismétlése (és az esetek nagy részében az édesanya/édesapa élettörténetében is már jelen volt a probléma). Az, hogy a kliens életében ez mennyire specifikusan jelenik meg, ahhoz szükséges az adatlap elemzése.


Az asztrológiai tanácsadás menete

Első találkozás - anamnézis felvétele

Az első találkozás arra szolgál, hogy ha van kitöltött adatlap, akkor az abban (mindkét részről) felmerülő kérdéseket feltehetjük, megbeszélhetjük, pontosíthatjuk. Ha nincs adatlap akkor lehetőség van arra, hogy szóban mondja el a problémát annak kialakulását és mindezek hátterét. Mindkét esetben, az első találkozás még nem maga a tanácsadás, ez az adatlap kiegészítésre, anamnézis felvételére, egymásra hangolódásra szolgál.

Időtartam: függ attól, hogy van-e kitöltött adatlap, minimum egy, maximum másfél óra.

Második találkozás - Asztrológiai tanácsadás

Az első találkozás után (legkésőbb 3. héten) az asztrológiai tanácsadás következik. Három szinten vizsgálódom, ugyanis tapasztalataim alapján az alábbi három szinten jelenik meg a probléma.

 • Asztrológiai szint (bennünk meglévő énállapotok együttműködési stratégiái és különbözőségei, hogyan lehet ezeket az „énpozíciókat” harmonizálni)
 • Pszichológiai szint (elfojtások, kivetítések, hárítások, karaktervédekezések, szülői mintázatok, Freud-féle életszakaszok szerinti fixációs zavarok)
 • Rendszerdinamikai szint (családi,- sorsmintázat ismétlés, rendszerdinamikai összefüggések, a családban kinek hol a helye és mi a szerepe a hellingeri modell alapján)
Időtartam: 60 perc

 


Milyen kérdésekkel lehet hozzám fordulni, mik a leggyakoribb kérdések (a teljesség igénye nélkül)

 • Párkapcsolat:

- Hogyan tudnám a házasságomat rendbe hozni?

- Miért csalom meg/csal meg a párom?

- Miért nem tudok boldog lenni a házasságomban?

- Miért nem működik a szex a házasságomban?

 • Hivatás:

- Hogyan tudnék előrébb lépni a ranglétrán?

- Mi az oka a munkahelyi konfliktusaimnak?

- Hogy tudnám jobban megérteni a főnököm/kollegáim?

- Mi az én hivatásom?

 • Életfeladat:

- Mi az élefeladatom?

- Megrekedtem az életemben, nem tudom merre van az irány?

- Több út áll előttem, nem tudom merre induljak el?

 • Gyereknevelés:

- Miért nem tudok teherbe esni?

- Nem tudom a gyerekemet fegyelmezni, mi lehet az ok?

- Eltávolodtam a saját gyerekemtől, miért?/Eltávolódott tőlem a gyerek, miért?

- A két gyerekem utálják egymást/féltékenyek egymásra/, hogyan lehet a helyzetet  harmonizálni?

 • Szexualitás:

- Hogy tudnám élvezetesebbé tenni a szexuális életem?

- Nem jutok el az orgazmusig, mi lehet a baj?

- Vonzódom az azonos neműekhez, mi lehet ennek az oka?

- Nem élek szexuális életet, nem értem ennek az okát! (próbálkozom de nem "jön össze  semmi")

- Bizarr szexuális fantáziám vannak, amik problémát jelentenek, beteg vagyok?

 • Szülők:

-Hogyan tudnám szüleimmel harmonizálni a viszonyunkat?

-Szeretném megérteni, miért tette ezt velem anyám/apám!

-Nem tudok elszakadni otthonról! Mi a megoldás?

 • Betegség

-Visszatérő betegségeim vannak, mi lehet ezeknek a lelki okai?

-Mostanában nincs energiám, levert vagyok, mi állhat ennek a hátterében?

 • Mindennapi élet

-Mindenki agresszív velem, pedig én mindent megteszek mindenkiért. Miért bánt mindenki?

-Mindenkivel agresszív vagyok, nem tudom a dühöm kontrollállni, mi lehet ennek a hátterében?

-Állandóan megalázó élethelyzetekbe kerülök, és mindig csalódom az emberekben. Velem van a baj?

-Már egy ideje sok alkoholt/drogot fogyasztok. Nem tudok ellenállni. Mi lehet ennek az asztrológiai magyarázata?

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 7
Tegnapi: 23
Heti: 30
Havi: 76
Össz.: 47 138

Látogatottság növelés
Oldal: Asztrológia
Ölvedi Adrienn Asztrológia Oldala - © 2008 - 2015 - astro.hupont.hu

A HuPont.hu egyszerűvé teszi a weblapkészítés minden lépését! Itt lehetséges a weblapkészítés!

EladoDomain.NET támogatásával a HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: ted bundy idézetek - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »